Otonom Araba Nedir?

Otonom Araba Nedir? ile ilgili olarak : Waymo otonom otomobil şirketi, sürücüsüz otomobillerin başlangıcını işaret ediyor:

Kısaca Waymo otonom otomobil şirketinin doğuşu:

Daha önce ” Google kendi kendine giden araba projesi ” adıyla bilinen Waymo otonom araba şirketi, sürücüsüz araba çağını başlatmaya hazır. Bu ‘daha önce hiç görülmemiş’ teknoloji ile Waymo, gelecekte sürücüsüz otomobil endüstrisine kesinlikle liderlik edecektir.

Waymo Otonom Araba Nedir
Waymo logosu

Otonom araba projesi 2009’da başladı. Google, trafik sıkışıklığı baş ağrısı ve işe gidip gelirken karşılaştığımız günlük güçlükler olmadan güvenli bir şekilde sürülecek bir araba istedi. Projenin amacı, kaliteli zamanınızı işe gidip gelmekle harcamak yerine sevdiğiniz şeyi yaparak değerlendirmektir.

2009’dan itibaren Google, her yıl yeni arabalarla kendini geliştirirken, karmaşık ortamlara sahip şehir içinde açık yollardan işlek caddelere geçiyor. Google, sürücüsüz araçları yollara çıkararak teknolojiyi geliştirmek için sürekli çalışıyor. Google ayrıca çalışanlarını günlük ofise gidip gelmek için teknolojiyi test etmeye davet etti.

2015 yılında, ‘Firefly’ adlı prototip araba sokaklara çıktı ve Google, görme engelli bir kişinin arabada tek başına seyahat ettiği, halka açık yollarda dünyanın ilk tam otonom sürüşüyle ​​tarihe geçti. 2016 yılında Google, Waymo adında yeni bir şirket kurdu. Bu şirket, sürücüsüz araba hayalini gerçeğe dönüştürmeye kendini adamıştır. 2017’nin başlarında Waymo, filosuna seri üretim Chrysler hibrit minivanları dahil etti.

Waymo Otonom Araba Nedir 2
Waymo Otonom Test Aracı

Son zamanlarda, Waymo erken binici programını tanıttı. Phoenix’teki sakinleri sürücüsüz araçların halka açık bir denemesine katılmaya davet etti. Ayrıca, Waymo otonom otomobil şirketi, teknolojiyi geliştirmek için ilk sürücülerden gelen geri bildirimleri kullanacak.

Waymo otonom arabalarının arkasındaki teknoloji:

Waymo Otonom Araba Nedir 1
Perde Arkasındaki Waymo Teknolojisi

Waymo’daki kendi kendine giden arabalarda, arabanın etrafındaki değişen ortamları algılamak için çeşitli sensörler ve yazılımlar bulunur. Sistem ayrıca yola çıkan yayaları, barikatları, bisikletlileri, araçları ve diğer birçok şeyi algılar.

Yazılım aynı zamanda etraftaki nesnelerin hareketini de tahmin eder ve buna göre aksiyon alır. Bu yazılımlar kendi kendine öğrenen yazılımlardır. Waymo, bu araçlarla gerçek yollarda yaklaşık 3 milyon mil yol kat etti. Bu süreçte yazılım, karmaşık ortamlarda nasıl başarılı olunacağını kendi kendine öğretir. Bu da, otomobilin günlük trafikte güvenli bir şekilde gezinmesine yardımcı olur. Bu arabalar her gün araba kullanıyor, veri topluyor ve bunlardan öğrenerek sürüşü daha güvenli ve kolay hale getiriyor.

Waymo, neredeyse “hatasız” kesinliğe ciddi şekilde yaklaşıyor. Test arabasını kullanan sürücüler zor durumlarda arabanın kontrolünü ele alıyor. Buna ‘ayrılmak’ diyorlar. Ayrılma oranı da bin milde 0,80’den 0,20’ye düştü. İleriye doğru atılan tüm adımlarla, söz konusu sürücüsüz teknolojiler olduğunda Waymo’nun her zaman önde olacağına şüphe yok.

Waymo otonom otomobil şirketi hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Otonom arabaya her şeyin nasıl göründüğünü izleyin.

Sıkça Sorulan Sorular?

Otonom araba projesinin amacı nedir?

Cevap: Projenin amacı, kaliteli zamanınızı işe gidip gelmekle harcamak yerine sevdiğiniz şeyi yaparak değerlendirmektir.

Tam Otonom arabanın çıkış tarihi nedir?

Cevap: 2015 yılında, ‘Firefly’ adlı prototip araba sokaklara çıktı ve Google, görme engelli bir kişinin arabada tek başına seyahat ettiği, halka açık yollarda dünyanın ilk tam otonom sürüşüyle ​​tarihe geçti.

Kendi kendine giden arabalar neleri algılar?

Cevap: Sistem yola çıkan yayaları, barikatları, bisikletlileri, araçları ve diğer birçok şeyi algılar.

Bu makale yardımcı oldu mu?
EvetHayır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu